Ennek az ételnek az ipirosziak a mesterei, de azért meg lehet csinálni otthon is egyszerűbben.

Előételnek, de tízórainak, uzsinak is jó, de frissen az igazi.

Vegyünk a boltban réteslapot, a házi készítésűt ajánlanám.( Lehet saját nyújtás is, ha van rá időnk megcsinálni!) Terítsük ki és vágjuk kb. 10 centis csíkokra. Egy mély tálba törjünk apróra fetasajtot – nem krémsajt a feta! Tessék a kemény görög fetát venni! Kapható a hiperekben! – , ha spórolósra akarjuk venni, akkor egy kis tehéntúróval ki lehet egészíteni, de a feta magában a tuti. Tegyünk bele 2 tojást, és egy kis görög joghurtot, de ha nincs joghurt jó lesz a tejföl is. Keverjük krémesre a masszát és kezdjünk el dolgozni a réteslapokkal.

A réteslapcsíkokból egyet leveszünk, kiterítjük és az alsó sarkára egy teáskanálnyi fetás masszát teszünk. Az alsó csücsköt megfogva átlósan betakarjuk a masszát, úgy hogy egy háromszöget alkosson a csík alja. A már betakart háromszöget az ellenkező irányba hajtva bezárjuk a masszát és ezt addig folytatjuk amíg a csík végére nem érünk. Egy kis gyakorlás után pillanatok alatt kész a fetás háromszög. A töltelék variálható szabadon. Lehet pórés-fetás, spenótos fetás, de lehet húsos töltelék is benne. A kész háromszögeket forró olajban aranysárgára sütjük és már ehetjük is, ha kicsit kihűlt. Pazar!

A háromszögeket akár le is fagyaszthatjuk és váratlan vendégeinket elkápráztathatjuk egy zseniális finomsággal percek alatt, hiszen a háromszögecskéket akár fagyott állapotban is frituba helyezhetjük, csak az olaj ne legyen 150 fokosnál melegebb.

Jó étvágyat, Kali Orexi!